Sykkel som treningsredskap

16.05.2021

Det å sykle er en fantastisk måte å trene på. Du får oppleve naturen og samtidig får du trim. Kanskje får du til og med mer lyst til å bruke sykkel fremfor bil.

I dag kan du velge mellom alle typer sykkel, og til og med el-sykkel er et godt redskap. For det gjør noe med både hodet og kroppen om du velger å benytte sykkel som fremkomstmiddel. 

Derfor bør du sykle

Sykling er en enkel, sunn og effektiv mosjonsform - og alle uansett alder kan være med. Nedenfor kan du lese om de mange gode grunnene til å finne fram tohjulingen og sykle av gårde.

Sykling gir sterkere muskler og lavere puls

Sykling involverer særlig alle de større muskelgruppene i nederste del av kroppen. Ikke minst noen av kroppens største - nemlig forsiden av lårene og setemuskulaturen. Derfor er det også god kondistrening. Store muskler som jobber, krever nemlig godt betalt.

Musklene stiller krav til hjertet om at det skal pumpe mer blod rundt i kroppen, og hjertet kvitterer med å bli større og mer utholdende. Dette betyr igjen at hjertet ditt kan yte mer både når du jobber og hviler, og derfor trenger det ikke slå så raskt for å prestere det samme. Dermed vil også hvilepulsen gå ned etter hvert.

Når du sykler får du med andre ord jobbet med hele kroppen, og med regelmessig trening kan du nesten ikke unngå å få mange nyttige effekter. Setter du treningen i system med et program til sykkeltrening, som passer din form, får du mest ut av treningen.

Til sammen settes det i gang en positiv kjedereaksjon når du trener på sykkel.